Essentiegedichten

 

Ik zet jou in het licht en raak je diepste kern aan 
Zodat je nooit meer vergeet 
en het waarachtige altijd bij je draagt.

 

Ik schreef door de tijden heen speciale gedichten voor mensen op een belangrijk kruispunt in hun leven.
Steeds bleken die gedichten iets heel bijzonders te doen.
Je kunt me vragen, speciaal voor jou, voor je geliefde, voor wie was en wie komt, een Essentiegedicht te schrijven.

 

In het hart geraakt
Woorden die vertalen wie jij ten diepste bent 
Zodat jij je zult herinneren

 

Een Essentiegedicht is  een intense bekrachtiging.
Ik stem me af op jou, of op degene waarvoor het gedicht bedoeld is, en schrijf op mijn Cosmic flow en vanuit mijn diepste weten jouw Essentiegedicht.

 

Voor een geliefde
Een pas geborene
Een vergeten mens 
Een kanjer
Een jubilaris
Voor jouzelf
Of je naaste
Uit liefde voor wie jij bent

 

Een Essentiegedicht voor boven jouw bed, op je altaar, voor een gewijde plek, voor op een mooie kaart of bij een heel speciale viering.  Als een welkom aan wat komt, als een groet aan wat was.

 

Een gedicht aanvragen:

  • Stuur mij een e-mail waarin je een Essentiegedicht aanvraagt.
  • Stuur me ook een foto van de persoon waarvoor het gedicht is bedoeld.

 

Uniek en heel persoonlijk – zo werkt het:

Op een speciaal moment ga ik voor je aan de slag. Het wordt een gedicht specifiek afgestemd op degene waarvoor ik schrijf. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat jouw gedicht klaar is. Het wordt immers iets unieks en heel persoonlijks!

Als het gedicht klaar is, krijg je de tekst toegestuurd via de email.
Als extraatje ontvang je tijdelijk zonder meerkosten jouw gedicht tevens in een speciale lay-out uitgevoerd, waarbij ik een achtergrond en een uiterlijk vorm kies die in mij opkomt als ik mij afstem op de Essentie-energie van de betreffende persoon. Jij kunt daarna zelf kiezen welke vorm je gebruikt om af te drukken.

Je kunt het gedicht wanneer je het hebt ontvangen via de e-mail, zelf afdrukken op een formaat dat jij mooi vindt. Kies jouw maat en vorm van A4 formaat tot een klein schilderijtje of afdruk op een kaart. Je kunt je gedicht ook op een andere creatieve manier verwerken. Zo krijgt het gedicht ook jouw intentie en energie mee en wordt het dubbel speciaal als je het aan iemand cadeau doet of opneemt in een speciale levensviering.

Als het gedicht voor jouzelf is, zie het dan als een geboorterite, een nieuw begin, een wakker worden van je Essentie. Je zult je herinneren wie je ten diepste bent.

Tip: Mediteer op het gedicht, geef het een speciale plek, verbind het met jouw energie en VOEL wat er binnen in jou tot bloei komt.

Een Essentiegedicht kan diep binnenkomen, helend werken, inspireren, iemand in zijn kracht zetten, iemand steun geven, blij maken, energie geven, je leefplek kleur en glans geven, een speciaal herinneringsmoment zijn, een speciale afscheidsgroet of juist een warm welkom zijn.

Het Essentiegedicht kan een kerngedicht zijn van enkele regels tot een langer gedicht van meerdere strofen.

Kosten Essentiegedicht

Het aanvragen van een Essentiegedicht kost € 57,50

Een bijzondere achtergrond cadeau voor jou!

Als bijzondere toegift ontvang je nu van mij een speciale achtergrond bij jouw gedicht cadeau. Deze achtergrond ontwerp ik speciaal voor jou, waarbij ik me afstem op de ‘energie van persoon en gedicht’.

Aanvragen Essentiegedicht

  • Stuur e-mail met foto naar el.lenssen@tempeltje.nl
  • Vertel in deze e-mail voor wie  je dit speciale Essentiegedicht aanvraagt
  • Ik neem daarna contact met je op
  • Je hoort van mij wanneer je gedicht klaar is
  • Ik stuur je het gedicht via e-mail toe
  • Jij drukt het gedicht zelf af en lijst het eventueel in

 

 

Reacties n.a.v. gemaakte gedichten

 

Er komen zoveel mooie reacties binnen n.a.v. mijn Essentiegedichten. Graag wil ik hier een aantal reacties met je delen. Ze geven goed de impact van mijn Essentiegedichten weer. Heel veel dank aan alle mensen waarvan ik deze spontane reacties recht uit de Ziel mocht plaatsen.

 

LIEVE , lieve EL

Heb de tranen over mijn wangen rollen!

Wat een PRACHTIGE gedichten heb je geschreven!!!

Ik ben er ZOOOOOOOOO blij mee..

Sinds ik het allemaal gelezen heb, blijft het zó bij me;

ze zijn echt zó in de roos! Vind het geweldig dat ik

hen dit kan geven: DANK DANK DANK!!

DANK JE WEL!!!!!


Lieve lieve El,

WAUW! Wat is dit mooi! Ik ben gewoon het gedicht! In de woorden en tussen de regels. In de achtergrond. Fantastisch! Een levens(lang)cadeau. Mijn dank is groot.

Het krijgt een vaste plaats op mijn altaartje.

Ik heb een vreugdedansje met je gedaan. Hoop dat je het goed vond 😉


Ik hoop dat veel mensen zo’n mooi gedichtje mogen ontvangen, want het bijzondere is: je vangt de Essentie in woorden, zodat mensen zich erin kunnen herkennen, en tegelijkertijd help je ze ook om hun Essentie nog beter tot uitdrukking te brengen.


Hoi El, ik wilde je dit nog even zeggen:

Mijn moeder vond het gedicht prachtig! Ze was helemaal ontroerd en wij ook 🙂
Het bijzondere was dat van te voren, toen we het gedicht nog niet hadden gegeven, overal in eens die libelle die je in het gedicht noemt naar voren kwam.
Toen mijn zusje vertelde dat ze zwanger was, knuffelde mijn moeder haar heel lang en op hetzelfde moment kwam er een hele grote prachtige libelle binnenvliegen. Mijn ander zus kreeg een paar dagen later een soort beeld voordat ze in slaap viel: 5 Libelles die vlak voor haar langs vlogen, met dat geluid hoorde ze ook…Ze was benieuwd naar de betekenis.
Toen wist mijn moeder nog niet dat het in haar gedicht stond, maar ze ging de betekenis opzoeken: Transformatie, je staat op het punt een transformatie door te maken. Vol omarmen van het leven, positieve gedachtes. Zo’n mooie symbolische boodschap!
Paar dagen nadat ze het gedicht had gekregen, ging mijn moeder bij iemand langs om te praten, vloog daar ook een libelle naar binnen. Het is zo bizar en bijzonder!

 


Lieve El,

Tranen biggelen over mijn wangen, wat zal mijn moeder hier blij mee zijn! Wat ontzettend mooi en heel herkenbaar. Ik ben enorm onder de indruk en ontroerd.

Mijn moeder heeft hier vast heel veel steun aan. Ze kan hierdoor vast nog beter bij haar eigen kracht, want dat heeft ze….

“ Toevallig” vieren we morgen haar verjaardag, dan geven we haar dit gedicht.

Ik vind het ook fijn te horen dat papa trots op mij is. En dat er veel gebeurd is in de transitie tijdens het maken van dit gedicht.

Ben zo benieuwd naar haar reactie….
IK zal je laten weten wat het met haar doet…


El,

Ik ben er ontzettend blij mee, echt heel bijzonder, en zó herkenbaar. Je beschrijft veel van wat er nu aan het gebeuren is, en het maakt me nóg nieuwsgieriger naar wat er nog gaat komen. Hij gaat een heel mooi plekje krijgen. Dankjewel 🙂


El,

Het is een reminder van iets heel ongrijpbaars, dat je zelf soms bijna zou vergeten, door de drukte van alledag. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk heel wezenlijk en heel belangrijk ook om voor ogen te houden, want dit is juist wat je – ook tijdens de drukte van alle dag! – neer wil zetten op Aarde.

Nu ik dit schrijf, bedenk ik me dat ik mijn Essentiegedichtje op ga hangen.


Hee lieve El,

Het gedicht is al klaar, zo snel had ik niet verwacht, je had zeker veel inspiratie 😉
Ik ben er voor gaan zitten en was erg verheugd op wat ik zou lezen. Dit gedicht..dat ben..ik!

Dit gedicht heb ik ontvangen met heel mijn hart en ziel, ik herken mezelf hierin.
…een ziener, zo voelt het ook diep van binnen…gek eigenlijk ik werk op oogheelkunde en zie veel. Zo binnen, zo buiten.

En ja, het klopt, het weven van de draden, de ziel weer bij elkaar in zichzelf, ik herken het.

Ik voel dat ik goed op weg ben en dat ik al veel oude lasten af heb kunnen werpen en dat ik daarom er ook voor de ander kan zijn. Dit gedicht klopt helemaal.

El, ik ben er heel blij mee en dankbaar dat deze ochtend voor mij was. Ik heb je lief


Dank je wel dat we via jou onze broer in het licht konden zetten en dichterbij halen, El.
Zo bijzonder.


Ik wil je enorm bedanken voor het prachtige essentie gedicht. Het raakt me zo ontzettend diep. De tranen stroomden over mijn wangen toen ik het cadeau kreeg. Dit is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen!

1000x dank lieve El. De woorden raken de essentie, precies de Essentie.


Wauw heel mooi geschreven diep uit het hart. Dank je hier voor het klopt helemaal.


Wat ben ik blij dat ik je heb gevraagd om dit te doen, ik vind hem zó ontzettend mooi, en helemaal raak. Heel bijzonder, dank je wel!


Ik geniet dubbel van de warme en liefdevolle woorden en de mooie kleur, het geeft mij energie en innerlijke kracht.


Lieve lieve lieve El, na een aantal FB berichtjes dacht ik heb iets gemist! En nu lees ik over jouw Essentiegedichten… zooooo moooooiii. Ik schrijf op wat er met me gebeurt als ik jouw stukje hierover lees.

Ik word zo diep geraakt alleen al door jouw woorden over dat je essentiegedichten mag schrijven. Je raakt me tot in het diepst van mijn ziel. Ik werd heel emotioneel, echt tranen uit mijn Ziel. (Voor mij ook verwondering wat er hiermee gebeurt).

El, het is zo fragiel, zo fijngevoelig, het klopt zo vanuit jouw diepste zijn. Het gevoel wat je hierin mee geeft is 7de dimensie! Eigenlijk is het niet te beschrijven, het raakt dwars door alle lagen van mijn zijn.

En nu heb ik je gedicht voor mij mogen ontvangen. Dankjewel, wat mooi, poeh die raakt, ben ik dat? Ja dat ben ik 😥. Tranen van ontroering zo diep geraakt. Wat is een toch een weg om jezelf te durven zien en voelen in Essentie.
Maar als het er eenmaal is komt het mijn kracht en zijn zo ten goede. Ik kan nu nog meer uitdragen wie ik ben, omdat ik mij authentiek met mijzelf verbind.


Wow El helemaal kippenvel wat is ie gaaf!! Echt te gek wat mooi……! Ben er echt super blij mee…… mooi begin om me te laten zijn met mijn gave.


Dankjewel, wat mooi, poeh die raakt, ben ik dat, ja dat ben ik. Tranen van ontroering zo diep geraakt. Wat is het toch een weg om jezelf te durven zien en voelen in Essentie.


Dank je wel, dat je mijn zus via jou hebt laten spreken, een pracht cadeau.


OOoh wat is ie prachtig met die mooie achtergrond met die mooie kleuren. En wat een moooiii gedicht! Thx El erg gaaf


El wat een lieve kaart, wat ik zo mooi vind Voorbode van de vogel die weer uitvliegt. Mijn lievelingslied dat op mijn crematie zal worden gespeeld.


Dank, dank, dank, tot tranen toe geroerd. Prachtig! Precies hoe ze is en wat ze nu nodig heeft.


Het voelt als een echte bekrachtiging El….super mooi. Ik voel me voor het eerst echt gezien.


Lieve lieve El,

Wat een prachtige tekst. Hij komt goed binnen, kippenvel van kruin tot tenen, zoooo mooi en zoooo waar.

Ik kies voor de laatste uitvoering, zonder lijst, eenvoudig in zijn schoonheid.

Dankdankdank.


Wauw, wat ontzettend mooi! Ik ben er stil van…


Wat mooi en bijzonder dat je in zo’n gevoelig en warm gedicht mijn Essentie heb weten te raken. Dank je wel!


Het is prima aangekomen… het is erg mooi en persoonlijk. Het past echt bij hem.
Dank je wel!