Basiscursus Kijken met je Ziel

Reik niet uit ver buiten je, maar ben nieuwsgierig
Je bent al, waar je op dit moment moet zijn

Kijken met je Ziel is een bijzondere cursus over het zintuiglijk en buitenzintuiglijk waarnemen en transformeren op een diep niveau t.b.v. een vitaler, gelukkiger en geïnspireerd leven.

De training is geënt op unieke kennis n.a.v. duizenden casussen uit mijn intense en jarenlange praktijkwerk.

Wil jij meedoen? Stuur een e-mail naar el.lenssen@tempeltje.nl


Meekijken over de schouder van mijn levenswerk

 • Hoe kun jij zelf leren werken met energie en met je Ziels- informatie contact maken?
 • Hoe leer je in je kracht te komen en je leven te masteren?
 • Wat is de weg naar optimale gezondheid en vitaliteit?
 • Hoe omarm je levensplezier?
 • Wat is helderziendheid eigenlijk?
 • Hoe schakelen we met ons fysieke lichaam op informatie uit onze energetisch blauwdruk?
 • Hoe bevorder je focus en concentratie?
 • Hoe raak je geïnspireerd?

Het zijn slechts enkele van de vele vragen, die hun duiding krijgen tijdens deze training, waarin ik je heldere informatie en praktische tools aanreik waarmee jij zelf aan de slag kunt.
Onze metafysiche wereld wordt daarmee concreter dan ooit. Je krijgt informatie in handen, die je intern opslaat en doorschakelt via mijn speciaal ontwikkelde werkvormen.
Het is informatie die van onschatbare waarde kan worden voor jouw leven.

Voor wie?

De cursus ‘Kijken met je Ziel’ draagt bij tot kwaliteit van leven en werk. Praktische tools uit deze training kun je later inzetten voor jezelf of voor je werk als professional.

 • Mensen in o.a. de dienstverlening, gezondheidszorg en het onderwijs, maar ook artiesten en (top)sporters, leren bruikbare tools te hanteren t.b.v. meer werkkwaliteit en werkplezier.
 • Intuïtief gevoelige mensen en hooggevoelige mensen leren meer in hun kracht te gaan staan, te vertrouwen op zichzelf en levensplezier te omarmen.

Jouw voorkennis zegt niets over hoe effectief deze cursus voor jou kan zijn. Voor de basiscursus ‘Kijken met je Ziel’ moet je vooral intuïtief voelend zijn, soepel kunnen mee schakelen, kunnen visualiseren en nieuwsgierig willen uitreiken naar nieuwe informatie.
Twijfel je of deze cursus voor jou iets kan zijn, vraag dan een persoonlijk consult aan. Tijdens zo’n consult wordt duidelijk of deze trainingsvorm bij jou past.

Persoonlijke problemen en psychologische processen worden niet begeleid tijdens Kijken met je Ziel. Het gaat in deze cursus om groeiprocessen naar meer weten, helder waarnemen, creatiever worden, leren schakelen in je lijf en brein en contact maken met informatie uit jouw verruimd bewustzijn. Je krijgt vat op de metafysische werkelijkheid van het leven en jouw realiteit en positie daarin. Ieder verwerkt de informatie op zijn/haar eigen niveau. Dit komt jouw leven en ook jouw werk ten goede. Je zult de informatie zo kunnen omzetten dat deze ook betekenis krijgt voor hoe jij anderen weer kunt inspireren, richting geven en bekrachtigen.

Wil je in de toekomst meedoen?
Stuur een mailtje naar el.lenssen@tempeltje.nl


Lees onderaan deze pagina wat oud-cursisten van deze training vonden.

Het gebeurt live in het moment!

Je krijgt een uitgebreid werkboek waarin informatie over mijn werkwijze en zienswijze terug te lezen is. De echte diep doorvoelde kennisoverdracht echter vindt plaats ‘live in het moment’ tijdens de bijeenkomsten. Meedoen is dus een must om het werkboek ten volle te begrijpen en de kennis wezenlijk te integreren. Je zult tijdens de cursus zelf ook notities gaan maken, die jij begrijpt.

Een greep uit de inhoud

De cursus Kijken met je Ziel biedt een introductie op onderstaande thema’s.

 • Het landschap van weten
 • Lichaamsbinding
 • Basisverbinding, een stap verder dan gronding
 • Het fysieke raster
 • Het koppelen van het fysieke lichaam met het energetisch lichaam
 • Trilling, kleur, fonoforese
 • Het brein, hoofdwerk, frequenties in het brein.
 • Onze vier oorspronkelijkheden.
 • Kernkracht
 • Voorouders en tijdlijnen
 • Rad van incarnatie en karma
 • Klank en stem: de ziel klinkt!
 • Verruimd bewustzijn
 • De 3e, 4e en 5e Dimensie
 • Ziel, Essentie en Authentieke Zelf

Bovenstaande thema’s kennen een samenhang en beïnvloeden elkaar. Ze komen dan ook in wisselende volgorde aan bod, waarbij sommige thema’s meer accent en verdieping zullen krijgen. Zo krijg je binnen deze introductiecursus een goed overzicht van het ‘totaalraster’ dat ik voor mijn werk inzet. Het begrijpen van dit ‘totaalraster’ is essentieel om mijn werkwijze en de effectiviteit ervan te kunnen begrijpen.

Je ontvangt en leert tijdens de lessen een toegang om meer in de diepte te kijken naar processen, en ze tevens fysiek te vertalen naar je dag-bewustzijn. Daar ligt volgens mij de kracht van spirituele groei en optimaal welzijn voor ons als mens.

Leervorm en tools

Via een speciale leerstrategie doorleef je de informatie bewust en op een diep niveau. Je schakelt deze informatie tegelijkertijd door naar je brein. Zo sla je op wat voor jou op dat moment relevant is. Je integreert de informatie op een manier en in een taal die jij begrijpt.

Informatie die ik met je deel wordt tevens door jou doorvoeld en doorleefd in oefeningen. Die oefeningen helpen je de informatie op jouw manier te integreren. Iedere deelnemer werkt daarbij op een eigen niveau.

De informatie en kennisoverdracht is specifiek afgestemd op de actuele groep deelnemers.

De cursus Kijken met je Ziel bevat het volgende:

 • Acht cursusbijeenkomsten live in het moment afgestemd op de deelnemers ter plekke.
 • Drie maanden toegang tot de videotraining ‘Hoofdwerk’.
 • Een uitgebreide reader/werkmap met unieke en specifieke informatie.
 • Praktische tools, die je letterlijk voor je eigen werk en leven kunt inzetten.
 • In de laatste bijeenkomst ontvang je een certificaat, als bewijs van deelname aan deze basistraining.
 • Je ontvangt mijn boek Waarnemingen in Het Voorland – Gids naar onze ouders en voorouders. Het is een echt groeiboek en een waardevolle aanvulling op de lesstof in deze training. Door de cursus te volgen ga je dit boek op een dieper niveau begrijpen, ‘vertalen’ en integreren.
  Heb je het boek al? Dan kun je dit boek aan iemand cadeau geven of de Engelse versie aanvragen.

Je ontvangt bovendien:

 • Veel energie en heerlijke ontspanningsmomenten.
 • Een training van enkele maanden met gespreide lessen, zodat de informatie kan integreren.
 • Een prachtige verdieping voor je werk en/of voor je persoonlijk leven.
 • Informatie die nergens anders op deze manier te vinden is. Je krijgt een unieke kans mee te doen aan een unieke cursus en een kijkje te nemen achter de schermen van mijn levenswerk.

 

Kijken met je Ziel start i.v.m. corona nog niet 
Wil je in de toekomst meedoen, stuur een mailtje.

Aanvang, tijd:

De cursusbijeenkomsten zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 met een korte pauze. 

Locatie cursus:

Kijken met je Ziel vindt plaats in:

Den Durpsherd
Kerkwijk 61
5258KB Berlicum

Wil je in de toekomst meedoen?
Stuur dan nu een mailtje met een korte motivatie naar el.lenssen@tempeltje.nl

Jouw investering

Cursus seizoen 2020-2021: € 650,- exclusief 21% BTW
Je maakt het bedrag direct in één keer over. Daarmee is je plaats vastgelegd en gegarandeerd voor jou.

Betaling in twee termijnen kan ook.
Kosten bij betaling in twee termijnen:

 • Eerste termijn:     € 340,-  excl. 21% BTW te betalen direct bij inschrijving
 • Tweede termijn:  € 340,-  excl. 21% BTW te betalen uiterlijk voor de 2e cursusdag


Ken je mijn werkvorm nog niet en wil je aftasten of deze cursus iets voor je is?

Vraag een individueel consult aan om kennis te maken mijn werkwijze. 

Restitutie cursusgeld

Restitutie van het volledige cursusgeld is niet mogelijk. De cursus heeft een beperkt aantal plaatsen en jouw plaats is exclusief voor jou gereserveerd.
Mocht je om redenen toch moeten afzeggen, dan kan dat tot binnen een week na de eerste cursusbijeenkomst. Je ontvangt dan € 425,- (exclusief BTW) retour, ervan uitgaande dat je het totale cursusbedrag van
 € 650,- hebt betaald.
Let op: Vanaf het moment van annulering ontvang je geen cursusmaterialen meer. Materialen die je dan al persoonlijk hebt ontvangen mag je houden.


Reacties

El, wat een persoonlijke reis, transformatie en processen waren het de afgelopen 4 maanden. Het was intens, heftig, emotioneel, inspirerend en heel leerzaam. We hebben als groep en als individu heel hard gewerkt. Vandaag, op de laatste cursusdag zijn de laatste puntjes op de i gezet en ik ben klaar voor the next level! Nog meer ondernemen en leven vanuit liefde, mensen begeleiden op hun pad naar bewustwording en persoonlijke ontwikkeling met mijn authentieke kwaliteiten en mezelf krachtig in de wereld zetten. Geen ja-maars meer…..er is vanaf nu echt geen weg terug!

Rianne


Hoi El

Bedankt voor de mooie, leerzame cursus die ik bij jou mocht volgen.
Ik heb er met volle teugen aan deelgenomen. Vooral de momenten van meditatie waren geweldig om te beleven. 

Je enthousiasme, levensvreugde en -kracht, de boeiende informatie die je aanreikte, de mooie kaarten waar je ons uit liet kiezen en waaruit we allemaal onze eigen boodschap haalden, het was fijn om hier deel van te mogen uitmaken.

Liefs, Ingrid 


El, ik wil jou nog even bedanken voor je zijn en je licht. Je hebt de onderzoeker in mij wakker gemaakt. Ik geniet van het onderweg zijn, kan het “moeten” steeds beter loslaten. Ben relaxed bewuster en zie nog meer de humor van alles in. Het leven is echt een feestje, en wordt steeds mooier. Ik heb nog een super lange weg te gaan (never ending story) maar heb geen haast meer. Waarschijnlijk kom ik wel weer bij je op consult of volg ik weer een mooie cursus, maar voor nu word ik goed geleid en vind ik antwoorden op mijn vragen via andere wegen. Maar weet dat je voor mij een “eind baas” bent! Veel mensen vallen langzaam door de mand. Maar jij staat daar! Voor mij ongekende hoogte met je wijsheid! 

Dag lieve El, ik groet je vanuit mijn kern!
Rachel


Hoi El  

Eén van de laatste oefeningen van afgelopen zaterdag, ervaar ik als zeer krachtig. Het lijkt wel of ik positie voor mezelf heb bepaald waar ik sta. Dat ik meer in mijn kracht sta. Uiteraard super in mijn nieuwe job uitdaging die ik aangegaan ben, maar ik voel het ook sterk naar mijn zus toe, dus in familiale kant. Ik heb een kleine opdracht voor haar gedaan, en ik merkte dat ik steeds uit evenwicht flipte en eigenlijk in de puur 3D ging hangen. Na die oefening, lijkt het wel dat ik voor mezelf gekozen heb en gemakkelijker mijn grenzen kan bewaken. En er ook van doorleefd ben… moeilijk te verwoorden
Het is allemaal pril maar hier ga ik in groeien en dan wordt het misschien wel routine.

Ook vond ik het afgelopen zaterdag zooo frappant dat jij vertelde over dat vrouwen ( mbt kinderen krijgen, miskramen, bevallingen etc)helemaal niet netjes behandeld worden in onze westerse maatschappij zoals we allemaal willen laten blijken. Had ik toch net van vrijdagnacht op zaterdag gedroomd over dat ik bevallen was van een baby dochter. In die droom wist ik niet dat ik zwanger was maar de bevalling heb ik bewuster meegemaakt. Raar dat ik uberhaupt een droom nog bewust herinnner. Je hebt me nadien uitgelegd hoe die droom te plaatsen.

Verder kreeg ik vorige week op een bepaald ogenblik een sterk gevoel, een ‘wetend’ gevoel: de wereld klopt helemaal niet meer. Dit kan zo niet blijven voortduren. Dit heb ik nog nooit zooooo diep ervaren. Ergens wist ik dit met mijn hoofd maar ik heb het nu letterlijk gevoeld…….

Dit wou ik even kwijt over mezelf en de training.

Vele lieve groetjes, Carolin


Hi El,

Kijken met je Ziel,

Een wonderlijke, kleurrijke cursus, die ik de afgelopen maanden heb mogen beleven onder de be-Ziel-ende leiding van El.

Zij vertelt vol passie en overgave over haar werk. Geeft de cursisten tools, oefeningen, naslagwerk en handvaten voor en tijdens de mediatie waardoor er diepgang ontstaat en je connectie kunt maken met je eigen ik. Iedereen volgt de cursus op zijn eigen tempo, level en manier. De lesstof ligt in grove lijnen vast, maar wordt verder afgestemd op de groep en is erg divers.

Ik heb ervan genoten en heb het gevoel dat ik zeker een stap heb gezet.

Volg je gevoel… Een mooi begin naar meer connectie met mijn Ziel.

El, nogmaals bedankt!

Groetjes Mariëlle


Hoi El,

Je hebt het mooi beschreven in jouw persoonlijke feedback aan mij, helder en duidelijk.
Herkenbaar……ook de uitleg over afstandelijkheid, dat klopt.

Hoe meer de energie van de feedback dieper naar binnen werkt, hoe meer ik me meegenomen voel naar een dieper weten. Ik zie het even heel duidelijk en reageer och ja, zo zit het. Heel bijzonder dit te ervaren. Hoe kon ik het ook niet gezien hebben, maf eigenlijk.

Ik las ook je nieuwsbrieven, over het kosmisch kind, heel herkenbaar.
Ook dank voor het delen van je informatie, ik ervaar dit als rijkdom.
Ik kijk uit naar zaterdag en naar mijn verdere groei, die hier uit voort komt.

Hartelijk dank, El, ik heb de feedback goed ontvangen, ook voor je snelle reactie.

Liefs en tot zaterdag, Karin.


De afgelopen maanden heb ik een bijzondere reis gemaakt bij El Lenssen.

Ik voel me geïnspireerd en heb weer wat verder mogen groeien!

Yvonne


Vandaag heb ik de verdiepende cursus kijken met je ziel afgerond. Een inspirerende en authentieke cursus. Ik heb veel geleerd van El en er weer bij bepaald dat er niet 1 manier of weg is maar heel veel verschillende. Mooi om nieuwe tools aangereikt te krijgen. Ik borrel….😄
Gaaf 

Brenda


Hoi El

Wat een bijzondere ervaring was het reizen in de tijdlijn. Ik vond het heel spannend omdat mijn vaders kant helemaal niet veilig voelt voor mij, ik ben hem ook niet tegengekomen, maar zijn moeder zwaaide en verwees mij verder, ik kwam bij haar vader uit en hij gaf mij een heel fijn gevoel, heel liefdevol en geaccepteerd, dat ik er wel gewoon mag zijn 😊 volgens mij heeft er op dat moment ook healing plaatsgevonden.

Ik vond het zo mooi en dacht dat wil ik nog graag met je delen en je ook voor bedanken!

Groetjes, Anja


Wat gebeurt er veel. Heel blij met de cursus!!!! Thuisgekomen, zo voelt het.

Marné


Getriggerd door de titel ‘ kijken met je ziel’, schreef ik mij in.
Nieuwsgierig en zonder verwachting ben ik er heen gegaan. Ik heb de cursus inspirerend gevonden en heb leesvoer voor jaren geloof ik 
 🙂 

Naast dat Ik echt heb genoten van El’s sprankelende, vrolijke, huppelende, blije persoonlijkheid, heb ik leuke en inspirerende mensen mogen ontmoeten.

Weer een stapje dichter bij jezelf in de reis naar wie je bent en wat je beweegt, wat je passie nu echt is.

Warme groet, Jacqueline


Oh El- jouw lieve woorden had ik nodig. Ik voel ze als een warme deken rond mij.
Voel me vaak met deze materie zo alleen en stel me continue in vraag en of ik ook goed bezig ben met zoon. Waarschijnlijk moet ik niet zoveel nadenken ( eigenlijk weet ik dat ik moet loslaten en goed bezig ben) en gewoon vertrouwen dat het universum me alles gegeven heeft om dit alles aan te kunnen. 

Dank El, en ook dank dat je jouw kennis en  jezelf elke cursusdag ter beschikking stelt!

Carolin


De cursus Kijken met je Ziel is voor mij een hele inspirerende en verrijkende cursus geweest. Het zet veel in beweging. Voor iedereen die dieper wil kijken en voelen een echte aanrader!

Brigitte


Sjonge, wat een bijzondere cursus geef je El, het voelt als een groot voorrecht dat ik eraan mee mag doen. De inhoud van de cursus is erg nieuw voor me en dus is het regelmatig flink uit m’n comfortzone, maar door de manier waarop je het aanvliegt, en de fijne en veilige sfeer voelt het toch elke keer weer goed. En als ik dan weer merk dat ik iets nieuws geleerd heb realiseer ik me; Ik zit goed op mijn plek bij de cursus 🙂

Wim


Lieve El, bedankt voor je uitvoerige feedback op mijn dieptevraag bij de training. Ik wilde jou nog wel even zeggen dat ik ‘t echt zo gaaf vind om te zien tot waar jij gekomen bent. Dat je met humor en een nuchtere kijk het ‘eerder onverklaarbare’ ineens een soort van verklaarbaar weet te maken. Dat het vage zogenoemde zweverige ineens logisch en een vorm van weten wordt. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik vind de weg een feestje!

Elke les ga ik open in en ben ik dankbaar voor de kennis die je met ons deelt. En ik moet zeggen dat ik niet goed ben in het ontvangen van andermans kennis en weten🤫. En verder word ik blij van je lichtelijke chaotische manier van voortbewegen😂.

Lieve El,  ga zo door met het delen van je weten. Je bent een inspirerend mens! Ik kom zeker nog de vervolgcursus doen.

Heel veel liefs, Rachel.


Hoi El,
Het is alweer langer geleden dat ik aan deze training heb meegedaan, maar ik wil graag even iets aan je kwijt. Deze training heeft me geleerd hoe ik nu moeilijke situaties het hoofd kan bieden, doordat ik nu weet hoe ik echt naar binnen kan gaan en zo kan voelen en zien wat er mag en wil gebeuren. Wauw, wat gaaf zeg. Ik wilde je even laten weten hoe dankbaar ik ben voor wat ik heb mogen leren en ervaren. Liefs, een oud student.