Even voorstellen

Hoi, wat leuk jou hier te ontmoeten op mijn site.

Ik ben El Lenssen, geboren op 24 juli 1961 te ‘s-Hertogenbosch en vandaag de dag werkzaam als Levensverteller en Bezieler voor vele mensen, groot en klein uit heel Nederland. Ook ver voorbij onze landsgrenzen weten mensen me op magische wijze te vinden.

Hoe Het Tempeltje is ontstaan? Het is een wonderlijk verhaal!
Wie ik ben? Ik vertel het je.

Vroeger voor het jaar 2000 hadden we in ons woonhuis, hier aan de Oude Baan in Rosmalen, boven op de tussenzolder ‘mijn cafeetje’. Hier lagen al mijn verkleedspullen en mooie accessoires, die ik gebruikte tijdens optredens met mijn zang- en muziekgroepen en in het onderwijs, waarin ik volop actief was.
Ik kon op dit zoldertje, ‘het cafeetje’ wegdromen in mijn eigen verhalen.

Het jaar 1999 bracht een magisch omslagpunt in mijn leven. In september 1999, het jaar waarin ik 38 werd, veranderde alles in mij. Er werd aan de grondvesten van mijn bestaan geschud en daarmee opende zich de magische mystieke wereld voor mijn Geestesoog en vanuit de kern van mijn wezen. Op intense en gerichte wijze kreeg ik inzicht in de werkelijkheid voorbij dit leven. Mijn waarheid ging volledig op zijn kop. Als ik ‘het’ nu niet oppakte was ik klaar in dit leven.

Na een indringende tijd, waarin ik letterlijk de dood in de ogen keek, kreeg mijn leven een totaal andere wending. Helderziende boodschappen, heldere dromen en ‘wetende inzichten’ vertelden mij nú de draad van mijn ware bestemming op te pakken. Er werd mij verteld: ‘El, je zult zeer helderziend en helder wetend worden. Vele, vele mensen zullen de weg naar jou vinden. Jij gaat ze inspireren en op hun levensweg zetten.’ En zo is het letterlijk gegaan!
Hierover meer in mijn boek: Waarnemingen in Het Voorland – Gids naar onze ouders en voorouders.

Uit de as van verstilling en oude pijn kwam in mij iets totaal nieuws tevoorschijn. De metafysische deuren van mijn werkelijke bestaan gingen open. Het redde mijn leven in zeer letterlijke zin. Het kon niet uitblijven dat ik me daarin ging verdiepen. Ik wilde weten hoe het werkte: helder waarnemen, helen en helder zien.

Ik volgde cursussen en trainingen en dook volop in de materie van het buitenzintuiglijk waarnemen. Alles wat met de nieuwe tijdsgeest te maken had, kwam diep bij mij binnen. De grootste groei maakte ik echter door via mijn eigen levenslessen, heldere views en inzichten. Het was mij gegeven ‘meer te zien en dieper te weten’ dan de meeste mensen. Ik bleek gezegend met bijzondere gaven.

Met stappen transformeerde ik tot een instrument van de Nieuwe tijd waar spiritualiteit in een heel nieuw daglicht is komen te staan en het werken met energie concreter is geworden dan we ons ooit konden voorstellen.
Energie bepaalt wie we zijn en hoe we ons manifesteren. De metafysische wereld ligt ten grondslag aan ‘al wat is’ hier op aarde. Ze wordt in deze tijden aanraakbaar, zichtbaar en tot op wetenschappelijk niveau aantoonbaar.

Het cafeetje wordt een tempeltje

Vanaf het jaar 2000 vond een stroom van mensen als vanzelf de weg naar mijn huis op zoek naar inzichten. Ik ontving ze boven op mijn geliefde zoldertje waar ‘het cafeetje’ werd omgebouwd tot een wonderlijke plek van genezing en heling. In samenspraak met mijn kinderen kreeg deze ruimte een nieuwe naam. ‘Het Tempeltje’ moest het heten, passend bij dit zoldertje, een naam herkenbaar voor alle leeftijden van 0 tot 100 jaar.

Pas iets later besefte ik bewust hoeveel treffende lagen van betekenis er eigenlijk in de naam Het Tempeltje verscholen zitten. Hoe kloppend en raak!

HET TEMPELTJE
Temperament
Temmen
Pellen
El
El-tje
Tempeltje
Huis waarin ik woon

Tempel
Plaats van respect
Heilig huis op aarde

Mijn zoldertje werd al snel te klein voor al die ontmoetingen met mensen. Bovendien ontstonden er allerlei groepsactiviteiten, die druk bezocht werden en waarvoor tijdelijk de woonkamer gebruikt werd. Ik moest zelfs uitwijken naar woonruimtes van deelnemers vanwege de grote toestroom. Het Universum riep wederom.
In 2003 werd er een heuse praktijk aangebouwd achter het woonhuis. Uit allerlei hoeken en gaten kwam hulp tevoorschijn, alsof het zo moest zijn.

Door de jaren heen ging het dak eraf, wów wat een groei en ontwikkeling. Ik stopte met mijn onderwijsbaan om al mijn tijd naar Het Tempeltje te dragen. Mijn werk in de muziek als dirigent en muzikaal leider vond zijn plek onder de hoed van mijn bedrijf en kwam daar mooi samen met wat er nog meer gebeurde. Zie o.a. Zanggroep Puur

Mijn werk verdiepte zich.
Mijn eigen strategieën en werkvormen om helder te zien, te voelen, te weten en te helen, bleken zeer effectief te zijn. Mijn diepste innerlijk weten en zien werd de leidraad voor dit alles omvattende waarnemen en grootse werk.

Het werk vanuit de praktijk groeide uit tot werk op locatie, in zalen en op podia. Lezingen, voorstellingen, belevingen, en uiteindelijk ook verdiepende trainingen aan professionals, waarbij ik inzage gaf in mijn bijzondere werkwijze, het werd allemaal werkelijkheid.
Het schrijven kwam erbij, eerst de boeken en daarna ook in persoonlijke opdracht. Mijn Essentiegedichten worden tot op heden warm ontvangen als Pareltjes uit het Universum.

Inmiddels kan ik vele jaren ‘wakker en wonderlijk werk’ op naam van Mijn Tempel schrijven, jaren waarin heel veel is neergezet.
Duizenden mensen heb ik tot op de dag van vandaag mogen ‘lezen, gidsen en inspireren’. Ik voel me een rijk en gezegend mens.

De oogst van bevrijding wordt nu geplukt

Inmiddels manifesteert mijn levenswerk zich op een nieuw niveau en verschuift het accent naar ‘voorstelling en overdracht’, waarin verbeeldingskracht en de metafysische werkelijkheid van ons bestaan naadloos in elkaar overgaan.
Klank, ritme, kleur, eigen teksten en verhalen, beleving, groei, inspiratie, plezier, spelen en het helder waarnemen ontmoeten elkaar in mijn werk van het heden waarin verwondering, bezieling en levensbekrachtiging kernwoorden zijn.

Ik voel me gezegend met het woord, het lied, muziek, mijn kinderen, mijn partner, mijn humor, een liefde voor lekker eten en slapen, een heerlijk huis van mijn dromen, een onuitputtelijke ideeënvat, een dosis rebellie, nuchterheid, organisatietalent en een tomeloze nieuwsgierigheid.
Ik smul van boeken, romantische films, goede pittige filmseries met een realistische en historisch tijdsbeeld, Midsomer Murders, bloemen en avondjes Theater. Ik plons graag in het water rond, dans, oefen op mijn gitaar, werk hard maar ben ook een luiaard met Bourgondische inslag.
Wat een levenscadeaus!

Vanaf 1999 ging ik op zoek naar de oorsprong van het leven. Ik maakte pittige lessen door, maar gaf nooit op. De oogst van bevrijding wordt nu geplukt door mij en ieder die ervan wil proeven.
Ik wil het beste van het beste en dat is wat ik jou ook toewens. Zo werk ik ook: ik kan niet een beetje, ik kan alleen maar helemaal.

Dus hier ben ik dan. Mijn beroep heeft geen naam. Ik ben alles in één, en één in al: levensverteller, bezieler, verwonderaar, muzikant, zangeres, auteur, creatieveling, het zijn richting duiders voor wat ik doe.
Een levenskunstenaar zou ik mijzelf kunnen noemen. Immers, we moeten er zelf iets van maken in het leven. Het is een kunst door het leven heen te navigeren, de zwaarte los te laten, de schoonheid van deze reis mee te nemen en deze pracht te weerspiegelen aan anderen. Zo blijven vonken van levensvreugde altijd voortbestaan en worden we kracht- en inzichtbronnen voor anderen en voor hen die na ons komen.

De Nieuwe tijd – Er is een grote transitie gaande

We zitten inmiddels in een kosmische time-shift en bewustzijn-shift. We staan aan de poort van hernieuwde ultieme creativiteit en connectie met onze Essentie en Authentieke zijn. Er is veel werk aan de winkel.
Zo treed ik voorbij de wetten van de lineaire tijd om jou te tonen hoe we door deze woelige tijd heen kunnen navigeren en uit kunnen reiken naar een lichter bestaan. Het zet je in je kracht en verbindt je met je wezenlijke kern. Alle activiteiten van Het Tempeltje leiden daar naartoe van lichtvoetig en speels, tot intens en verdiepend, met als kers op de taart het individueel consult waarbij jij op een heel speciale manier met jezelf connect.

Het Tempeltje verhaalt over Essentie, kernkracht, je ziels-pad, metafysica en evolutie, de bijzondere intelligentie van ons fysieke lichaam, jouw blauwdruk en haar invloed, en bóven al de schoonheid van het leven en levensgeluk! Als levensbezieler open ik poorten.
Wat zou het supergaaf zijn jou te ontmoeten.

Van harte welkom in mijn wereld,
El Lenssen


Mijn boeken

Mijn eerste boek kwam uit in 2014:
Waarnemingen in Het Voorland – Gids naar onze ouders en voorouders

Met dit boek geef ik je een ware sleutel tot transformatie in handen. Ik toon je in dit boek, hoe we kunnen transformeren tot vrije, vitale, energieke mensen, die hun talenten gaan inzetten. Het heeft zich in mijn werk al vele malen bewezen. Meer weten over het boek: klik hier

In januari 2016 is de Engelse vertaling uitgekomen:
Journey into The Foreland – Spiritual guide to our parents and ancestors

In 2017 schreef ik een E-book:
Van 3D naar 5D – Hooggevoeligheid is leuk!

Dit boekje omvat een eerste introductie over hooggevoeligheid, hoe ermee om te gaan, en onze weg van 3e naar de 5e Dimensie.
Je kunt dit e-book kosteloos bestellen via deze link


Iets over Hans van Gemert

Sinds jaren staat Hans van Gemert mijn partner, mij met praktische raad en daad bij om Het Tempeltje ook logistiek goed te laten draaien. De website en webshop draaien onder zijn supervisie.
Hans levert ook een muzikaal aandeel in mijn werk voor groepen en zangactiviteiten.
Daarnaast maakt hij prachtige schilderijen, die als beeldend materiaal regelmatig worden ingezet bij workshops en lezingen.
In mijn boek ‘Waarnemingen in Het Voorland – Gids naar onze ouders en voorouders’ heeft hij het sprekende en verdiepende beeldmateriaal en de lay-out van de tekst verzorgd.

Meer lezen over Hans van Gemert: klik hier

Er zijn nog meer mensen die helpen
Vele handen maken ‘LICHT-werk’:

Voor het neerzetten van mijn levenswerk Het Tempeltje – The Little Temple heb ik inmiddels een team van mensen om me heen, die me ondersteunen waar nodig.
Ik krijg assistentie bij het werken op locatie, bij het maken van de afspraken, bij het ontwikkelen van beeldmateriaal en videomateriaal, bij het op orde houden van de financiële administratie, de website en de webshop etc.

Ook mensen uit het buitenland vinden de weg naar The Little Temple.
Voor het vertalen van mijn boek, de site en ander werkmateriaal, stond een internationaal team voor me klaar dat me met raad en daad bijstond.

Een aantal foto’s op de site zijn gemaakt door Boy van Elten Fotografie  en Patricia van Doorne Crystal Clear Communications
De foto bovenaan deze pagina is gemaakt door Boy van Elten.

Dankzij de hulp van mijn partner, mijn kinderen en vele anderen, die zich voor mijn levenswerk inzetten, kunnen we verder bouwen aan een wereld met een helder bewustzijn,  waar ruimte is voor licht, sprankeling, creativiteit en authenticiteit. 

HET TEMPELTJE
Temperament
Temmen
Pellen
El
El-tje
Tempeltje
Huis waarin ik woon
Tempel
Plaats van respect
Heilig huis op aarde

Het Tempeltje – El Lenssen

_20160729 El Lensen (68 van 167)