Essentiegedichten

In het hart geraakt
Woorden die vertalen wie jij ten diepste bent
zodat jij je zult herinneren

Ik schreef door de tijden heen bijzondere essentiegedichten voor mensen op belangrijke kruispunten in hun leven.
Je kunt aan mij vragen speciaal voor jou, voor je geliefde, voor wie was of wie komt, zo’n essentiegedicht te schrijven.

Essentiegedichten door El Lenssen
Een essentiegedicht om te koesteren
Foto: Boy van Elten Fotografie
Essentiegedichten als intense bekrachtiging

Ik stem me af en beschrijf vanuit mijn voelend weten en heldere waarneming ‘jouw waarachtige zijn’ in een essentiegedicht. Het gedicht zet je in je kracht en herinnert je aan wie jij ten diepste bent.

Voor wie?

Voor
een geliefde
een pas geborene
een vergeten mens
een kanjer
een jubilaris
Voor jouzelf
of je naaste
uit liefde
voor wie jij bent

Essentiegedichten voor innerlijke groei, felicitatie en viering

Een essentiegedicht is prachtig voor op jouw altaar, op je nachtkastje, op jouw gewijde plek of als schilderij aan de muur.
Ook op de werkplek kan het essentiegedicht een plaats krijgen.
Het is heerlijk om er op bepaalde momenten in alle rust en met aandacht naartoe te gaan.

Een essentiegedicht is heel mooi te gebruiken bij een speciale viering, een feestelijke moment of een moment van herinnering.
Op een bijzondere kaart afgedrukt krijgt het gedicht betekenis voor anderen.

Een essentiegedicht is een welkom aan wat komt
en een groet aan wat was

Essentiegedichten reviews

Lees onderaan deze pagina de zeer persoonlijke reacties op gemaakte essentiegedichten.

Een gedicht aanvragen, zo werkt het

  • Je stuurt me een e-mail met een foto en de naam van degene voor wie je dit speciale gedicht aanvraagt.
  • Ik stuur jou daarna een bestellink.
  • Als jouw bestelling binnen is, plan ik jouw opdracht in. Het maken van deze gedichten bestrijkt een periode van enkele weken.
  • Als het gedicht klaar is, krijg je het als een tekstdocument toegestuurd via email. Ik vraag je dan de naam en spelling nog even extra te controleren. Kleine aanpassingen zijn dan nog mogelijk.
  • Het kan zijn, dat ik het gedicht voor jou ook met een speciaal gekleurde achtergrond aanbied.
    In deze achtergrond zit de trillingsfrequentie en één van de kleuren verwerkt, die ik waarneem als ik jouw gedicht schrijf. De achtergrond is onder voorbehoud en niet in de prijs inbegrepen. Het blijft nog een verrassing of er een achtergrond bij zit.
  • Je drukt het gedicht zelf af in de vorm en het formaat van jouw keuze, bv. A4 formaat, klein schilderijtje, formaat ansichtkaart.
  • Door het gedicht op jouw manier te verwerken, krijgt het gedicht jouw intentie en energie mee. Zo wordt het dubbel speciaal en heel persoonlijk als je het aan iemand cadeau doet of opneemt in een speciale levensviering.
Een essentiegedicht als procesgedicht

Een essentiegedicht is een soort procesgedicht. Het brengt een innerlijke beweging in gang.
Als het gedicht voor jouzelf is, zie het dan als een geboorterite, een nieuw begin, een wakker worden van je essentie.
Je wordt erdoor bekrachtigt en je beseft je sterke kanten beter.
Bovendien zul je je herinneren wie je ten diepste bent.
Mediteer met het essentiegedicht, geef het een speciale plek in je huis, verbind het gedicht met jouw energie en voel wat er van binnen in jou tot bloei komt. Geniet ervan!

Jouw investering

Een essentiegedicht kost € 127,50 ( inclusief 21% BTW)
Een achtergrond is onder voorbehoud en niet in de prijs inbegrepen. Afhankelijk van de afstemming en de tijdsinvestering, die voor jouw gedicht nodig is, zit er een achtergrond bij.
Je draagt zelf zorg voor het afdrukken en verwerken van het gedicht.

Essentiegedicht aanvragen

Heb je iets te vieren, of is het een speciaal cadeau? Vertel het me!
Stuur een e-mail naar el.lenssen@tempeltje.nl waarin je aangeeft voor wie je dit speciale essentiegedicht aanvraagt. Stuur een foto mee.

Een korte notitie of quote aanvragen kan ook!

Ben je op zoek naar een korte notitie, een krabbel uit het Universum of krachtige quote van enkele zinnen?
Ook dat is mogelijk. Kijk eens bij mijn kattebelletjes voor jou!


Reacties op essentiegedichten

Wat een prachtig gedicht. Het raakt me diep. Zoveel mooie en herkenbare elementen zitten er in. Echt geweldig ! Zo super bedankt hiervoor; ik ben er heel erg blij mee.
Ik zie het ook echt als een prachtig gedicht om liefde en kracht uit te halen en om nog meer mijzelf te (mogen) zijn. Het overtreft mijn verwachtingen en ook zo’n mooie achtergrond met de kleur blauw waar ik zo van hou en die zo bij mij past.
Arianne, november 2022


LIEVE , lieve EL

Heb de tranen over mijn wangen rollen!
Wat een PRACHTIGE gedichten heb je geschreven!!!
Ik ben er ZOOOOOOOOO blij mee.
Sinds ik het allemaal gelezen heb, blijft het zó bij me;
ze zijn echt zó in de roos! Vind het geweldig dat ik
hen dit kan geven: DANK DANK DANK!!
DANK JE WEL!!!!!
Saskia


Ik hoop dat veel mensen zo’n mooi gedichtje mogen ontvangen, want het bijzondere is: je vangt de Essentie in woorden, zodat mensen zich erin kunnen herkennen, en tegelijkertijd help je ze ook om hun Essentie nog beter tot uitdrukking te brengen.


Dit essentiegedicht raakt me

Lieve El,

Dank, dank, dank voor dit mooie gedicht. Het raakt me! Fijn om de kracht te kunnen lezen en voelen in jouw woorden over mijn essentie. Ik ben heel blij met de tekst en nog blijer met de opgemaakte versie. De beelden en kleuren zijn een waardevolle en liefdevolle toevoeging. En wat prachtig dat de letters zich aan jou toonden in het indigoblauw. Die kleur hoort heel sterk bij mij en bij mijn spirituele kant. De stroom van dit moment is niet tegen te houden, dus hoewel je aangaf dat het gedicht enige weken op zich kan laten wachten ben ik niet heel verbaasd (wel blij verrast) dat het zich nu al liet schrijven. Normaals dank voor je afstemming. Een blije en dankbare Ziel.
Liefdevolle groet van Karin.


Wauw, dit is in Essentie wie mijn moeder is. Ik herken en voel de prachtige energie die je zo mooi omschrijft. Ik ben ongelooflijk blij met dit geschenk voor haar. Wat een geweldig cadeau🙏 ik zou het meteen wel willen geven zo mooi is het. Mijn moeder is zo bijzonder en wat zal het haar bekrachtigen als ze dit zelf ook gaat voelen.


Een reminder van iets ongrijpbaars

Dit essentiegedicht is een reminder van iets heel ongrijpbaars, dat je zelf soms bijna zou vergeten, door de drukte van alledag. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk heel wezenlijk en heel belangrijk ook om voor ogen te houden, want dit is juist wat je – ook tijdens de drukte van alle dag! – neer wil zetten op Aarde. Nu ik dit schrijf, bedenk ik me dat ik mijn Essentiegedichtje op ga hangen. Coco


Dank je wel dat we via jou onze broer in het licht konden zetten en dichterbij halen, El. Zo bijzonder.


OOoh wat is ie prachtig met die mooie achtergrond met die mooie kleuren. En wat een moooiii gedicht! Thx El erg gaaf


Ik voel me voor het eerst echt gezien

Het voelt als een echte bekrachtiging El….echt super mooi. Ik voel me voor het eerst echt gezien. Dank, dank, dank, tot tranen toe geroerd.


Prachtig, El je beschreef mijn dochter precies hoe ze is en wat ze nu nodig heeft.


Wauw, wat ontzettend mooi! Ik ben er stil van…


Het gedicht brengt haar weer dichtbij

Dank je wel, dat je mijn zus via jou hebt laten spreken, een pracht cadeau.


El, wat een lieve kaart, wat ik zo mooi vind is de voorbode van de vogel die weer uitvliegt. Je beschreef mijn lievelingslied dat op mijn crematie zal worden gespeeld.


Wauw heel mooi geschreven diep uit het hart. Dank je hier voor het klopt helemaal. Moesti


Kippenvel van dit gedicht

Wow El helemaal kippenvel wat is ie gaaf!! Echt te gek wat mooi……! Wat leuk dat je het zo snel hebt gedaan. Ben er echt super blij mee. Een mooi begin om me te laten zijn met mijn gave.
THx thx  liefs Marianne


Hoi El,

Wat heb je dat prachtig gedaan. Bij elke keer lezen ontdek ik steeds weer iets nieuws, en alles klopt en past zo mooi. Veel dank daarvoor!
Sanne


Zo’n mooi cadeau heb ik nog nooit gekregen. Ik heb het vele vele malen opnieuw gelezen. Het hangt nu in mijn werkruimte zodat ik het iedere dag zie.


Dit vertelt precies wie hij is!

Ongelooflijk hoe je mijn zoon hebt weten te typeren. Zo zou ik het zelf nooit onder woorden hebben kunnen brengen. Bijzonder om dit zo zwart op wit terug te lezen. Ik vind het zo waardevol om hem dit te kunnen geven.
Dank je wel, El!