Een Poeffffffffff-moment en een CADEAU

Mijn staart blinkt en huppelt en is gegroeid!!!

Het was twee jaar terug, dat ik bij mezelf dacht: “Dit is niet voor mij weggelegd. Dit durf ik niet zo goed. Ik zou wel willen, maar wie ben ik nou helemaal om DAT te gaan doen?“

DAT gaat over het schrijven van mijn eerste boek, waarmee ik startte in 2014.

Voordat ik daarmee begon, zei mijn babbelende hoofd  “Je bent helemaal geen schrijver, anderen kunnen dat beter! Bovendien is het veel teveel werk. Richt je nu maar op de consulten, want daar is veel werk te doen!”

Maar het liep even anders. Op 4 december 2013 kwam er een jongen van negen jaar mijn praktijk binnen en begon te fluisteren. Zomaar vanuit het niets kwamen zijn woorden: “El, ga dat boek maar schrijven.  Je moet gewoon beginnen”.

Het grote JAAAA-gevoel wat toen in mij opsteeg van binnen als een grote magische ”Poeffffffffff” overstemde mijn eerdere gedachten. Het begon te borrelen en bruisen van binnen. Mijn hart ging wagenwijd open en ik werd zo BLIJ.

Als je dat voelt van binnen, dan weet je: Dit is voor mij, dit is de bedoeling.

Ik heb mijn gevoel gevolgd.  Ik heb het gedaan!

En raad eens wat? Deze week komt een cliënt mijn praktijk binnen, helemaal enthousiast.
Ze zegt: “El, je boek staat in ‘s- Hertogenbosch in de bibliotheek op het schap bij ‘veel gelezen en eruit gelicht’.  Ze heeft me de foto’s toe gemaild.

Moet je nou toch eens kijken:

_IMG_20150716_184826[1]

_IMG_20150716_184614[1]

Ja dit is dus helemaal ECHT. En…het krijgt een staartje, een hele grote staart …
Er zijn mensen die nu  vragen om de Engelse versie van mijn boek.  Maar jongens, die is er nog niet eens…..!

Echter zo gemakkelijk kom ik hier niet vanaf, want er is weer een ‘”Poeffffffffff”  van binnen. En je weet nu wat dat betekent hè, dan gaat het borrelen en bruisen van binnen, dan krijg je enorm veel energie, dan word je heel blij van binnen, je hart gaat wagenwijd open en je GAAAAAT.

Het universum werkt mee als er een innerlijke ”Poeffffffffff”  is.

Steeds lijkt alles dan samen te komen en samen te werken. Alsof er all over the world meer ”Poeffffffffff” – bewegingen  ontstaan.
In Canada is inmiddels een team bezig met de boekvertaling speciaal voor mij en voor ons!
Ook komt er hulp uit Nederland en Duitsland.
Er zijn jonge mensen die zeggen: “Dit boek moet NU de wereld in”. En ze gaan ervoor staan.
De jeugd heeft de toekomst en deze jeugd bouwt mee, motiveert mee!
Talentvolle twintigers en dertigers zoemen rondom mij, in en buiten mijn praktijk, en zeggen tegen mij: “El, dat boek moet NU in het Engels”.

Ondertussen groeit mijn staart. Ze groeit en glanst en glimt en…..huppelt.

_2015-07-17 11.53.50

En toen kwam dus gisteren ook nog eens een echte krokodil mijn praktijk binnen wandelen.  Iemand die dit als geen ander begrijpt, heeft een prachtige, vrolijke krokodil voor me gemaakt. Een echte krokodil, een  CADEAU helemaal voor mij!
Met een glanzende huppelende staart en een grijnzend bekkie kijkt ze me aan en zegt: “ Ja hoor El, je GAAAAT!”

Hoe krijg je een glanzende huppelende staart? Lees meer: De krokodil roert zijn staart.

3 comments

 • Helen

  Lief heerlijk mooi maf mensenkind ik heb weer opnieuw genooooten van jou en je belevenissen. heerlijk die pure blijheid, ik word er zo blij van. mooi die kleine voorvallen die in het juiste perspectief door jou gezien gaan leven en schitteren. alles in en rond jou komt uit de grijze alledaagse dag, het spint, krult, springt en ontpopt zich tot een nieuw verhaal. heerlijk dat succes nu vorm krijgt en groeit. lk geniet van afstand mee, ook al heb ik je nog niet echt ontmoet, maar wat niet is kan altijd komen. lijkt me wel leuk misschien. eens een vrolijke speelse workshop volgen na de vakantie. wil ik zeker gaan doen. maar eerst vakantie vieren. ook ik wil nieuwe ideeën laten groeien. en ook eens in mijn huis een frisse wind en lekker sopje met etherische olie van kamille, loslaten, erdoor laten gaan. na weken van relationele chaos en pijn hebben tijdschriften en emoties zich subtiel gaan nestelen bij mij maar wordt het nu toch echt tijd voor ruimte, lucht, opruimen die handel. tijd om blij te zijn weer, tijd voor mij, jaahhh. Lieve El, moest het even kwijt, dank voor je blijmoedige aandacht en geniet van je inspiratievolle vakantie. misschien zien of horen we elkaar weer,
  groetjes helen

  • El

   Woepsieieieieie, wat super dat dit het je brengt, Helen!
   Dank! Heerlijk poetsen en waaien nu en die etherisch olie ga ik ook proberen in het sop!

 • Pingback: Snoet | El Lenssen - Het Tempeltje