El Lenssen levensbezieler

Hoi, wat leuk jou hier te ontmoeten op mijn site.

Even voorstellen. Mijn naam is El Lenssen. Ik ben geboren op 24 juli 1961 te ‘s-Hertogenbosch en eigenaar van Het Tempeltje.
Vele mensen, groot en klein, weten de weg naar mij te vinden. Ik zet ze op koers vanuit mijn Tempeltje.

Hoe het Tempeltje is ontstaan?
Het is een wonderlijk verhaal!
Wie ik ben?

Ik vertel het je.

Over mij. El lenssen Gids voor levenszaken
El Lenssen levensbezieler, inspirator en eigenaar van Het Tempeltje
Foto’s: Boy van Elten fotografie
Mijn cafeetje

Ik woon samen met mijn partner in Rosmalen in Noord-Brabant in een prachtig jaren dertig huis uit de vorige eeuw.
Onze drie volwassen kinderen staan inmiddels op eigen benen.

Ons geliefde huis heeft allerlei zoldertjes met ‘kruip door, sluip door routes’. Heel grappig eigenlijk.
Eén van de zoldertjes is gesitueerd boven onze heerlijke keuken. Het is een soort tussenzolder.

Dit zoldertje noemde ik voor het jaar 2000 ‘mijn cafeetje’, omdat hier al mijn verkleedspullen en mooie accessoires lagen. Deze spullen gebruikte ik regelmatig tijdens mijn optredens met mijn zang- en muziekgroepen.
We maakten muziek op allerlei plekken, ook in de kroeg, vandaar dat ik de naam ‘mijn cafeetje’ gebruikte voor mijn verkleedzolder.

Bovendien kwamen al deze verkleedspullen en accessoires mooi van pas bij mijn werk in het onderwijs. Ik zette deze spullen regelmatig in als les- en spelmateriaal, om een speelse draai te geven aan de lesdag.

Het was een heerlijk zoldertje, mijn cafeetje. Ik kon er wegdromen in mijn eigen verhalen en voorstellingen.

Omslagpunt 1999

Het jaar 1999 bracht een magisch omslagpunt in mijn leven.
In september 1999, het jaar waarin ik 38 werd, veranderde alles in mij.
Er werd aan de grondvesten van mijn bestaan geschud, toen de boodschap in mij doorkwam: ‘El, als je ‘het’ nu niet oppakt ben je klaar in dit leven’.
Tegelijkertijd opende zich de magische mystieke wereld voor mijn geestesoog en vanuit de kern van mijn wezen.
Op intense en gerichte wijze kreeg ik inzicht in de werkelijkheid voorbij dit leven.
Mijn waarheid ging volledig op zijn kop.

Helderziende boodschappen

Na een indringende tijd, waarin ik letterlijk de dood in de ogen keek, kreeg mijn leven een totaal andere wending. Helderziende boodschappen, heldere dromen en ‘wetende inzichten’ vertelden mij nú de draad van mijn ware bestemming op te pakken. Er werd mij verteld: ‘El, je zult zeer helderziend en helder wetend worden. Vele, vele mensen zullen de weg naar jou vinden. Jij gaat ze inspireren en op hun levensweg zetten.’

En zo is het letterlijk gegaan!
Hierover meer in mijn boek: Waarnemingen in Het Voorland – Gids naar onze ouders en voorouders.

Het redde mijn leven

Uit de as van verstilling en oude pijn kwam in mij iets totaal nieuws tevoorschijn. De metafysische deuren van mijn werkelijke bestaan gingen open. Het redde mijn leven in zeer letterlijke zin. Het kon niet uitblijven dat ik me daarin ging verdiepen. Ik wilde weten hoe het werkte: helder waarnemen, helen en helder zien.

Ik volgde cursussen en trainingen en dook volop in de materie van het buitenzintuiglijk waarnemen.

Bijzondere gaven

Alles wat met de nieuwe tijdsgeest te maken had, kwam diep bij mij binnen.
De grootste groei maakte ik echter door via mijn eigen levenslessen, heldere views en inzichten.
Het was mij namelijk gegeven ‘meer te zien en dieper te weten’ dan de meeste mensen. Ik bleek gezegend met bijzondere gaven.

Energie wordt concreet aanraakbaar

Met stappen transformeerde ik tot een instrument van de Nieuwe tijd waar spiritualiteit in een heel nieuw daglicht komt te staan. Het werken met energie is concreter geworden, dan we ons ooit konden voorstellen en voor mogelijk hebben gehouden.
Energie bepaalt wie we zijn en hoe we ons manifesteren. De metafysische wereld ligt ten grondslag aan ‘al wat is’ hier op aarde. Ze wordt in deze tijden aanraak baar, zichtbaar en tot op wetenschappelijk niveau aantoonbaar.

Het cafeetje wordt een tempeltje

Zo kwam het dat vanaf het jaar 2000 een stroom van mensen als vanzelf de weg naar mijn huis wist te vinden, op zoek naar inzichten.
Ik ontving ze boven op mijn geliefde zoldertje waar het cafeetje werd omgebouwd tot een wonderlijke plek van inspiratie en heling. In samenspraak met mijn kinderen kreeg deze ruimte een nieuwe naam. ‘Het Tempeltje’ moest het heten, passend bij dit zoldertje, een naam herkenbaar voor alle leeftijden van 0 tot 100 jaar.

Pas iets later besefte ik bewust hoeveel treffende lagen van betekenis er eigenlijk in de naam Het Tempeltje verscholen zitten. Hoe kloppend en raak!

HET TEMPELTJE
Temperament
Temmen
Pellen
El
El-tje
Tempeltje
Huis waarin ik woon

Tempel
Plaats van respect
Heilig huis op aarde

Een heuse praktijk

Ons zoldertje boven het woonhuis werd al snel te klein voor al die ontmoetingen met mensen.
Bovendien ontstonden er allerlei groepsactiviteiten, die druk bezocht werden en waarvoor tijdelijk de woonkamer gebruikt werd. Ik moest zelfs uitwijken naar woonruimtes van deelnemers vanwege de grote toestroom. Het Universum riep wederom.
In 2003 werd er een heuse praktijk aangebouwd achter het woonhuis. Uit allerlei hoeken en gaten kwam hulp tevoorschijn, alsof het zo moest zijn.

Het dak eraf

Door de jaren heen ging het dak eraf, wów wat een groei en ontwikkeling. Ik stopte met mijn onderwijsbaan om al mijn tijd naar Het Tempeltje te dragen. Mijn werk in de muziek als dirigent en muzikaal leider vond zijn plek onder de hoed van mijn bedrijf en kwam daar mooi samen met wat er nog meer gebeurde. Zie Zanggroep Puur

Mijn werk verdiepte zich. De strategieën en werkvormen, die ik mij eigen had gemaakt om helder waar te nemen, helder te zien en te helen, bleken zeer effectief te zijn. Mijn diepste innerlijk weten en zien werden de leidraad voor dit alles omvattende waarnemen en grootse werk.

Jaren van wakker en wonderlijk werk

Het werk vanuit de praktijk groeide uit tot werk op locatie, in zalen en op podia.
Naast de consulten kwamen er lezingen, voorstellingen, belevingen en verdiepende trainingen aan professionals bij.
Het schrijven werd ook belangrijk. Eerst waren er de boeken en daarna begon ik te schrijven in persoonlijke opdracht.
Mijn Essentiegedichten blijken Pareltjes uit het Universum en worden tot op heden warm ontvangen.

Duizenden mensen mocht ik inspireren en bekrachtigen

Inmiddels kan ik vele jaren ‘wakker en wonderlijk werk’ op naam van mijn Tempel schrijven.
Het zijn jaren waarin heel veel is neergezet en mensen uit heel Nederland, maar ook ver voorbij onze landsgrenzen, mij bezochten.
Ik geef vandaag de dag inzage in mijn bijzondere werkwijze tijdens trainingen en workshops.
Ik schrijf voor jou op speciaal verzoek en lees jouw levensboek of geef je support tijdens een consult

De diensten van Het Tempeltje bekrachtigen jou. Ze helpen je door het leven heen te navigeren.
Duizenden mensen heb ik tot op de dag van vandaag mogen ‘lezen, gidsen en inspireren’.
Ik voel me een rijk en gezegend mens.

Oogst van bevrijding, theatervoorstelling/lezing

Inmiddels manifesteert mijn levenswerk zich ook op een ander niveau. Er is iets bijzonders bijgekomen, mijn theatervoorstelling en theaterlezing ‘Een kus van het Universum’. Deze voorstelling is op diverse podia neergezet. Lees meer over mijn voorstelling

In de groepsactiviteiten, de voorstellingen en de workshops van het heden gaan verbeeldingskracht en de metafysische werkelijkheid van ons bestaan naadloos in elkaar over.
Ik laat je ervaren wat ‘helder verruimd waarnemen’ en ‘leven vanuit je kernkracht’ is.
Je leert door het leven heen te navigeren op je innerlijke kompas.
Klank, ritme, kleur, eigen teksten en verhalen, beleving, groei, inspiratie, plezier, spelen ontmoeten elkaar in deze werkvormen. Verwondering, bezieling en levensbekrachtiging zijn hierin kernwoorden.

Mijn levenscadeaus, dit ben ik

Ik voel me gezegend met de gave van het woord, het lied, zingen, muziek, mijn kinderen, mijn partner, mijn humor, een liefde voor lekker eten en slapen, een heerlijk huis van mijn dromen, een onuitputtelijke ideeënvat, een dosis rebellie, nuchterheid, organisatietalent en een tomeloze nieuwsgierigheid.
Ik smul van boeken, romantische films, goede pittige filmseries met een realistische en historisch tijdsbeeld, Midsomer Murders, bloemen en avondjes theater. Graag plons ik in het water rond. Ik dans, kokkerel, speel gitaar en piano en zing zing zing! Wat een levenscadeaus.

Mijn werk is mijn lust en mijn leven en stroomt continu door, maar op zijn tijd ben ik ook een luiaard met bourgondische inslag. ‘Heerlijk even niks doen’ is dan mijn motto.
Je snapt het al: ik kom aardse tijd tekort, maar gelukkig heb ik de toegang gevonden tot tijdloosheid en oneindigheid!

Het beste van het beste voor jou

Vanaf 1999 ging ik op zoek naar de oorsprong van het leven. Ik maakte pittige lessen door, maar gaf nooit op.
De oogst van bevrijding wordt nu geplukt door mij en ieder die ervan wil proeven.
Ik wil het beste van het beste en dat wens ik jou ook toe.
Het is ook, hoe ik werk: ik kan iets niet vluchtig, snel of ‘maar een beetje’ doen. Ik werk gedegen, met volle aandacht en intentie. Dat is immers wat jij en wij verdienen: in het volle licht te staan!

El Lenssen levensbezieler - Ik open poorten
El Lenssen levensbezieler – Ik open poorten

El Lenssen levensbezieler

Dus hier ben ik dan. Mijn beroep heeft geen naam. Ik ben alles in één, en één in al.
Ik noem mijzelf levensverteller, bezieler, verwonderaar, muzikant, zangeres, auteur, creatieveling, metafysische waarnemer, energetisch jongleur, inspirator. Het zijn richting duiders voor wat ik doe.

Een levenskunstenaar zou ik mijzelf kunnen noemen. Immers, we moeten er zelf iets van maken in het leven.
Het is een kunst door het leven heen te navigeren, de zwaarte los te laten, de schoonheid van deze reis mee te nemen en deze pracht te weerspiegelen aan anderen. Zo blijven vonken van levensvreugde altijd voortbestaan en worden we kracht- en inzichtbronnen voor anderen en voor hen die na ons komen.

De Nieuwe tijd, een grote transitie

We zitten inmiddels in een kosmische time-shift en bewustzijn-shift. We staan aan de poort van hernieuwde ultieme creativiteit en connectie met onze essentie en authentieke zijn. Er is veel werk aan de winkel.

Ik treed voorbij de wetten van de lineaire tijd en zet jou in je kracht

Zo treed ik voorbij de wetten van de lineaire tijd om jou te tonen hoe we door deze woelige tijd heen kunnen navigeren en uit kunnen reiken naar een lichter bestaan.
Het zet je in je kracht en verbindt je met je wezenlijke kern. Alle activiteiten van Het Tempeltje leiden daar naartoe van lichtvoetig en speels, tot intens en verdiepend, met als kers op de taart het individueel consult waarbij jij op een heel speciale manier met jezelf connect.


El Lenssen levensbezieler opent poorten

Het Tempeltje verhaalt over essentie, kernkracht, je ziels-pad, metafysica en evolutie, de bijzondere intelligentie van ons fysieke lichaam, jouw blauwdruk en haar invloed, en bóven al de schoonheid van het leven en levensgeluk!
Als levensbezieler open ik poorten.

Van harte welkom in mijn wereld,
El Lenssen

Mijn boeken

Mijn eerste boek kwam uit in 2014

Dit boek Waarnemingen in Het Voorland – Gids naar onze ouders en voorouders
geeft je een ware sleutel tot transformatie in handen. Het verhaalt over het lezen in de tijdlijnen en mijn manier van helder waarnemen.

In januari 2016 is de Engelse vertaling uitgekomen:
Journey into The Foreland – Spiritual guide to our parents and ancestors

In 2017 schreef ik een E-book:
Van 3D naar 5D – Hoog gevoeligheid is leuk!
Je kunt dit e-book kosteloos bestellen via deze link


Iets over Hans van Gemert

Sinds jaren staat Hans van Gemert mijn partner, mij met praktische raad en daad bij om Het Tempeltje ook logistiek goed te laten draaien. De website en webshop draaien onder zijn supervisie.
Hans levert ook een muzikaal aandeel in mijn werk voor groepen en zangactiviteiten.
Daarnaast maakt hij prachtige schilderijen, die als beeldend materiaal regelmatig worden ingezet bij workshops en lezingen.
In mijn boek ‘Waarnemingen in Het Voorland – Gids naar onze ouders en voorouders’ heeft hij het sprekende en verdiepende beeldmateriaal en de lay-out van de tekst verzorgd.

Meer lezen over Hans van Gemert: klik hier

Vele handen maken licht werk

Voor het neerzetten van mijn levenswerk Het Tempeltje – The Little Temple heb ik een team van mensen om me heen, die me ondersteunen waar nodig.
Ik krijg assistentie bij het werken op locatie, net als bij het ontwikkelen van beeldmateriaal en videomateriaal. Veel foto’s op de site zijn gemaakt door Boy van Elten Fotografie
Ook heb ik professionele hulp bij het op orde houden van de financiële administratie, de website en de webshop.

Voor de muzikale activiteiten en zanggroep Puur heb ik fijne muzikanten die aanschuiven.

Mensen uit het buitenland vinden de weg naar Het Tempeltje/The Little Temple. Mijn boek Waarnemingen in Het Voorland is daarom ook vertaald in het Engels. Voor deze vertaling stond een internationaal team voor me klaar.

Dankzij de hulp van mijn partner, mijn kinderen en vele anderen, die zich voor mijn levenswerk inzetten, kunnen we verder bouwen aan een wereld waar ruimte is voor licht, sprankeling, creativiteit en authenticiteit. 

HET TEMPELTJE
Temperament
Temmen
Pellen
El
El-tje
Tempeltje
Huis waarin ik woon
Tempel
Plaats van respect
Heilig huis op aarde

Het Tempeltje – El Lenssen