Vandaag heb ik een duidelijke beslissing genomen!

Ik heb gekozen de komende maanden te werken aan het verhaal achter mijn helderziendheid. En dan te bedenken, dat ik in de afgelopen weken weer verschillende aanvragen kreeg, om voor groepen een workshop te verzorgen. Ik kreeg gewoon leuk werk aangeboden en ik zei: ‘Nee, ik kies even voor iets anders!’
Ik voel me van binnen snorren van tevredenheid over deze beslissing  en ik voel nieuwe energie opborrelen! ‘Goede keuze, El!’

Vandaag en dit voorjaar 2014 kies ik niet zomaar voor ‘leuk’, ik kies ook voor wat voelt als heel belangrijk, wat voelt als mijn missie en waarheid die aangestuurd de wereld in moet.

Oh, lieve mensen, die ik teleurstelde door enkele opdrachten niet aan te nemen, sorry en dank voor jullie begrip. Ik weet het, het klinkt als luxe: ‘El, jij kunt zomaar kiezen uit werk. El, jij kunt zomaar zeggen: Dit doe ik wel en dat doe ik nu eens even niet. En de mensen betalen je er ook nog voor! Goh, jij hebt geluk!’

Ik weet het, het klinkt heel gemakkelijk en heel leuk. Zomaar te mogen kiezen!  Maar… het was er niet zomaar en opeens. Ik heb deze vrijheid verworven en ontvangen door een proces dat zijn oorsprong vindt in iets, dat mij overkwam in het najaar van 1999. Het is een proces wat we allemaal kunnen aangaan. Mijn geluk kan daarmee ook jouw geluk worden.

Daarover ga ik vertellen. Het is zo’n verhaal waarvan ik altijd dacht: Dit overkomt alleen anderen! Je ziet het in een film of leest erover in een boek, maar het gaat nooit over jou. Het overkomt alleen anderen!

Mijn leven zag er niet altijd zo uit

Ik heb mezelf bevrijd van een oude, starre, te krappe jas, van hard werken en ploeteren en niet weten waarom ik eigenlijk op de wereld was.

Er was een tijd dat ik zei: “Waarom ben ik eigenlijk hier? Is dit het nou? Is dit nou het leven? Wat moet ik? Ik kan niks. Niks lukt me. Ik weet niet wat ik anders moet, dan maar doorwerken in wat ik al jaren doe, maar het breekt me op, ik wil zo niet door, ik wil dit leven zo niet!!

Herkenbaar? Jazeker! Jij leest dit, omdat jij deze struggle kent!
Er is een tijd geweest dat ik niet op mijn levensweg zat.

Het najaar van 1999 overkwam me iets heel bijzonders. Op een dag in september gingen de poorten naar de hemel open en de aarde schudde. Vanaf dat moment kwam helderziendheid op mijn pad. Er ontstond een totaal nieuwe levensstroom!

Op 23 maart 2014 en op 12 april 2014  ga ik daarover vertellen, live on stage en springlevend!
Precies daarom, heb ik vandaag besloten mij geheel te wijden aan deze missie en snor ik nu dus van tevredenheid. Ik heb een duidelijke keuze gemaakt, en dat voelt heerlijk!

Tip – Werkvorm een keuze maken:

Hoe maak je een duidelijke keuze, neem je een echte beslissing, waardoor je verder kunt? Ik doe het zo, en het werkt!

  1. Stel jezelf een vraag, stel hem rechtstreeks aan jezelf. Formuleer hem duidelijk voor jezelf.
  2. Zet tv, computer, telefoon, deurbel en huisgenoten even op de  ‘niet storen’ stand. Zorg dat je even tijd hebt om alleen te zijn.
  3. Word stil van binnen: mediteer – adem  in en uit, in en uit …laat bij elke uitademing gedachten los. Ontspan.
  4. Zodra je rustig en stil wordt van binnen, kun je aan je ZELF je vraag stellen.
  5. Luister naar het antwoord dat spontaan doorkomt.
  6. Kom weer in het nu en ten volle bij je dag bewustzijn. Spreek je antwoord hardop uit.
  7. Voel nu na wat er gebeurt met jou. Voel je ergens binnen in  je “iets opspringen”? Voel je een soort juichen of een soort opluchting en blijheid? Voel je dat je energie gaat borrelen, dat je letterlijk energiek wordt? Voel je daarna een innerlijke rust? Dan is je keuze juist!
  8. Neem daarna je ratio ter hand om je keuze met verstandige geleide stappen door te voeren in je leven.

Keuze gemaakt? Geniet van je boost aan nieuwe energie, alsof je opeens de wereld weer aankunt. Je vermoeidheid ebt weg en je ziet opeens mogelijkheden. Succes!!

De prachtige belevingsdagen zijn inmiddels achter de rug. Wil je op de hoogte blijven wanneer eventueel nieuwe dagen gepland worden? Geef je dan op voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *