Vandaag heb ik ontdekt dat ik gewoon mag stralen

Ik heb het ontdekt, ja ik heb het nu echt ontdekt!
Er borrelt een grappig klein luchtbelletje van binnenin mij omhoog.
Het kriebelt vanuit mijn maag met kleine sprongetjes omhoog, tot  in mijn keel en dan begint alles van binnen te tinkelen.
Woepsie, ik kan niet meer stil zitten en spring opeens in de lucht.
Het was slechts één gedachte, één gevoel dat me dit bracht. En nu ben ik opeens volledig opgeladen!

Het geheim

Jongens, vandaag heb ik ontdekt dat ik gewoon mag stralen. We mogen blij zijn met wat we hebben, toch, waarom niet?

Ja, doe het van binnen. Laat het toe! Maak je eigen vrolijke innerlijke sprongetje.
De kranten en het nieuws staan vol met ellende, maar jij hebt een andere opdracht. Laat iets opborrelen van binnen in je lijf.


Ik zie een grappig klein luchtbelletje, dat ter hoogte van mijn maag opstijgt: een vrolijke twinkeling

Waarom zou ik moeten zitten treuren in een hoekje, omdat er zoveel treurnis is? We worden geroepen om vooral te schijnen en te stralen. Als jij blij kunt zijn met wat je hebt, help je de wereld ook. Je brengt je omgeving in een lichtere vrolijkere trilling en dat helpt. Dat helpt enorm om het licht te verspreiden. Het resoneert door tot in diepten van dimensies. En dát is, zal ik je vertellen, iets dat ik héél zeker weet!

De zon stopt toch ook niet met schijnen?

Vroeger durfde ik niet goed blij te zijn, als een ander verdrietig was. ‘Ik kan toch niet blij en vrolijk zijn, als jij verdrietig bent?’
Maar mijn loyaliteitsgevoel mag nu aan een boom zwieren en uitwaaien hoor. Wat is het heerlijk om gewoon blij te zijn!

Hoe meer schaduwen om me heen, hoe groter het contrast met het licht zal zijn. En dan hoop ik dat jij in de schaduw, juist vanwege dat contrast een lichtstraaltje gaat opvangen. Niets werkt zo aanstekelijk en prettig op ons humeur als een stralende zon en een aanstekelijke lach.

En als buiten de zon niet schijnt, hebben we des te meer licht van binnen nodig. Wil je iets kunnen betekenen voor de ander? Ik zeg je:  ‘Durf te stralen. De wereld wordt er mooier van!’

5 comments

 • Marloes

  Mooi gesproken moeder! 🙂

 • Wat heb je dat met mooie en kleine woorden uitgelegd El. Dat is een grote kracht van je. De zon is bij mij spontaan gaan schijnen 🙂

 • marianne klaassen

  ~* eindelijk durven mijn innerlijke kinderen zich meer te laten zien. Ja, zelf het jongentje heeft zich laten zien!
  Hij is nog wel beschadigd; maar hij heeft aan durven geven wat hij NU nodig heeft.
  Wat geeft dit een vreugde, want nu kan ik iets voor hem betekenen en kan hij ook het stralende
  liefdevolle kind worden wie hij is!!! *~

  • Edith Romme

   Dank wel voor dit mooie ware verhaal!
   Zo heerlijk sprankelend geschreven als de luchtbelletjes!
   Ik doe met je mee, ik ga ook schijnen en stralen 🙂

 • Een cliënt

  Dat stralen voelt als een ultiem cadeau, als de pot met goud aan het eind van de regenboog. Soms kan ik een straal voelen. Maar de laatste dagen voel ik meer dan ooit alleen. Terwijl ik dat altijd prima vond en fijn. Ik mis het dat ik dingen kan delen of heel hard kan lachen. Een dag is als een opdracht die ik uitvoer. Het lukt wel alleen voel ik dat het niet klopt zoals ik het doe. Ik weet alleen niet hoe ik het wel wil doen. Ik zou wel alles achter willen laten en gewoon gaan. Weg van familie, verplichtingen en aan anderen denken. Ik voel me niet krachtig. Terwijl ik dat wel kan zijn. Het komt niet los. Ik zit vast en weet niet wat ik ermee moet. Vaak doe ik dan maar niks. En dan vind ik mezelf zo slap. Ik kijk enorm uit naar onze volgende sessie. Het voelde als thuiskomen. Ik weet zeker dat er iets moois uit gaat komen. Dank je wel voor je energie!
  Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *